Hvorfor ble du sykepleier/helsefagarbeider?

Etter videregående ante jeg ikke hva slags utdanning jeg ville ta. Jeg tok derfor et friår og fikk jobb på et sykehjem. Det var det som gjorde at jeg fikk interesse for å jobbe med mennesker.  Jeg ble spesielt inspirert av kollegene som gjorde en så god og viktig jobb og jeg fikk selv erfare veldig gode pasientmøter.

Utdanning

Jeg tok bacheloren på Lovisenberg diakonale høgskole i Oslo fra 2014 til 2017. Jeg hadde gode erfaringer fra hele studiet og jeg var veldig fornøyd med praksisstedene. Praksisen i kommunehelsetjenesten gjorde at jeg skjønte hvor spennende og allsidig en jobb som sykepleier i kommunen kunne være.

Karriere

Før jeg startet på Edwin Ruuds omsorgssenter har jeg kun tatt ekstravakter på sykehjem og i rusinstitusjon. Jeg ønsket noe fast og jeg ønsket nye utfordringer og da ble jeg fristet av en spennende utlysning som traineesykepleier i Eidsberg kommune. Som traineesykepleier har jeg et 2-årig program på Edwin Ruuds Omsorgssenter hvor jeg jobber et halvt år på hver av sykehjemsavdelingene og omsorgsboligene. Jeg har spesielt ansvar for å følge opp alle pasienter og brukere sine behov for pleie og behandling. Dette skal bidra til å gjøre meg som nyutdannet til en god generalistsykepleier i kommunehelsetjenesten.  Etter dette fortsetter jobben videre i 100% fast stilling på en av avdelingene jeg har vært på.

Hvorfor vil du anbefale andre å jobbe som sykepleier/helsefagarbeider?

Jeg setter pris på at jeg har en jobb som gir en allsidig og spennende arbeidshverdag hvor jeg får bidratt med mye for å ivareta mange pasienter.  Dette opplever jeg som svært givende. Jeg vil anbefale andre å jobbe som sykepleier og spesielt som trainee i kommunehelsetjenesten fordi man får en spennende hverdag med mange forskjellige oppgaver og utfordringer i møte med pasienter med komplekse sykdomstilstander.

  • Dina er 24 år og jobber som traineesykepleier på Edwin Ruuds Omsorgssenter i Mysen

Vil du vite mer?

Ta kontakt på post@jobbvinner.no