Gøran er helsefagarbeider i hjemmetjenesten i Trondheim kommune, Heimdal distrikt. Han jobbet først i en mindre stilling på et sykehjem i kommunen, men da det ble lyst ut 100% fast stilling i hjemmetjenesten søkte han på jobben og fikk den.

Gøran innrømmer at han først var litt skeptisk og forventet at han kom til å bli mye alene. Men dette skjønte han fort at ikke stemte, og det første han setter ord på under intervjuet er det gode samholdet blant kollegaene og iveren etter å hjelpe hverandre. «Vi møtes til lunsj hver dag klokken 12 alle som er på dagvakt. Hvis jeg henger etter med arbeidsoppgaver i 11-tiden, kommer en av de som har bedre tid og overtar noen brukere for meg, slik at også jeg får være med på lunsjen». Dette er kvaliteter ved arbeidsmiljøet Gøran setter stor pris på.

På jobb reiser Gøran hjem til brukere som har behov for ulik form for hjelp. Han hjelper noen med morgenstell, andre med støttestrømper og medisiner. Han tilbereder måltider og gir også mat i ernæringssonde. Han kateteriserer, bistår i stomiskifte, måler blodsukker og setter insulin ved behov. Noen brukere trenger kanskje bare en samtale og litt nærhet. Han synes det er fint at han i hjemmetjenesten kan rette hele oppmerksomheten sin mot en bruker, for så å komme ut i bilen, reflektere litt og nullstille seg til neste besøk.

Gøran vil fremsnakke kommunen som arbeidsplass. Han mener han har en forutsigbar hverdag og en trygg jobb. Man har mye større innflytelse på egen arbeidshverdag i kommunen enn hva man for eksempel har i det private næringsliv. Dessuten har han kun ti minutters gange fra hjemmet til jobben, og han synes det er godt å være uavhengig av bil og buss.

Det beste med jobben som helsefagarbeider er forholdet til brukerne. Han kommer inn i hjemmene til mennesker fra alle samfunnslag og han synes han lærer noe av dem hver dag. Det gir mestringsfølelse når man får gode tilbakemeldinger fra brukerne og deres pårørende, forteller Gøran.

«Jeg har en forutsigbar hverdag og en trygg jobb»

Kort om Gøran

  • Helsefagarbeider, hjemmetjenesten Heimdal sone, Trondheim kommune
  • Har 100% fast stilling i hjemmetjenesten

Vil du vite mer?

Ta kontakt på post@jobbvinner.no