Praksisperioden – nøkkelen til rekruttering?

Ny rapport viser at praksis er den viktigste arenaen for rekruttering av nyutdannede sykepleiere.

I rapporten ”Betydning av omdømme for rekruttering av nyutdannede sykepleiere” har studentene Ana Rocha, Ane Hallan Kløvrud, Olav Ludvigsen og Thea Johanne Glommen sett på hva kommunene gjør for å fremstå som attraktive arbeidsgivere for sykepleiere.

Studentene bak rapporten mener det er et potensiale for i større grad å formidle av hva kommunesektoren kan tilby sykepleierstudenter og nyutdannede. De trekker frem praksisperioden, tydelig ledelse og synlighet som viktige suksessfaktorer i rekrutteringsarbeidet.

5 tips – Slik får du fart på rekrutteringsarbeidet:

1. Sats på praksisperioden

Gode opplevelser og dyktige veiledere avgjør hvordan studentene oppfatter praksisperioden og praksisstedene. Husk at praksisperioden er et av kommunens viktigste utstillingsvinduer.

2. Ikke slipp gode studenter

Følg opp studenter med potensiale også etter praksisperioden,. Send en hyggelig julehilsen eller tips om ledige stillinger.

3. 100 % og fleksibilitet

Nyutdannede ønsker seg 100 prosent stilling, men ofte også fleksibilitet. Forutsigbarhet og muligheter til å påvirke egen arbeidstid verdsettes ofte høyt.

4. Gi nyansatte utfordringer og god oppfølging

Mange nyansatte vil ha ansvar og varierte oppgaver. Sørg også for å inkludere de nyansatte fra første dag. Sosiale arrangement, fadderordning og nyansattdag er tiltak som mange har gode erfaringer med.

5. Framsnakk bygger omdømme

Skap trivsel og et godt fagmiljø – og fortell om det! Egne ansatte som skryter av arbeidsplassen sin er gull verdt. Det samme gjelder pårørende og andre som kommer med positive uttalelser.

 

Tipsene er utarbeidet av Jobbvinner og baserer seg på funn i rapporten ”Betydning av omdømme for rekruttering av nyutdannede sykepleiere” ved Rocha, Hallan Kløvrud, Ludvigsen og Glommen.

Last ned hele rapporten her.